07 sierpnia, 2012

Grylowana bułka z dodatkami

Tym razem przepis, który czekaliście od lat. Absolutna nowość. Nigdy tego nie jedliście, nigdy czegoś takiego nie widzieliście. Co to takiego?

Żart.

Przyszedł czas i na nas żeby zaprezentować panini - czyli podgrzaną kanapkę z dodatkami. Ostatnio robiliśmy pizzę, zostało trochę składników, także z chęcią je wykorzystaliśmy na śniadanie do panini.

UWAGA - koniecznie sprawdź nasz konkurs na profilu FB !
..:: dobre, proste, szybkie do zrobienia


Sprzęt:
gryl elektryczny


Składniki:
  • bułka (najlepiej ciabata)
  • filet z kurczaka 70g
  • rukola 20g
  • mozzarela
  • salami
  • jamon/ prosciutto crudo
  • pomidor
  • co tam jeszcze lubicie
..:: składniki odgrywają tu najważniejszą rolę


Krok 1,2,3,4,5,6,7 i wszystkie inne na raz
Powiedzmy to wprost. Żeby wykonać to danie niezbędna jest podstawowa koordynacja ruchowa kończyn górnych, trochę chęci i tyle jeśli chodzi o wymagania. Nawet jajecznica wymaga więcej zaangażowania i umiejętności. Filet myjecie, osuszacie, przyprawiacie i na gryla hops (na 10min). Układacie składniki w symetryczne wzory, żeby było ciekawiej. Na dwie minuty na gryla ląduje bułka, później ją wyjmujecie i wkładacie doń, co dusza zapragnie. Zamykamy kanapkę i hops na gryla na 2-3min. W tym momencie ją lekko dociskamy. Po chwili wyjmujemy i prosta, aczkolwiek pyszna wszama jest gotowa.

2 komentarze: